*

Uncategorized

goedkoopste energieleverancier

Pak je voordeel met de goedkoopste energieleverancier

goedkoopste energieleverancier

Je kunt als consument honderden euro’s per jaar besparen als je kiest voor de goedkoopste energieleverancier.

Voor iedereen is de goedkoopste energieleverancier weer anders, dit hangt met name af of je een enkele of dubbele meter hebt. Als je een enkele meter in de meterkast hebt hangen, dan kun je alleen een enkel tarief krijgen bij een energieleverancier. Bij een dubbele meter heb je de keuze tussen een normaal- en daltarief.

Bij een normaal- en daltarief wisselt het tarief dat je kwijt bent voor elektriciteit. Het daltarief treedt in vanaf 23:00 uur ’s avonds en duurt tot 07:00 uur in de ochtend. Tevens is dit tarief van toepassing in het weekend vanaf vrijdag 23:00 uur tot maandag 07:00 uur. Zoals de naam al suggereert is het daltarief zeer voordelig. Daar staat wel tegenover dat het normaaltarief minder goedkoop is dan het gebruikelijke enkeltarief.

Een normaal- en daltarief bij de goedkoopste energieleverancier is voor jou het voordeligst
wanneer je het meeste elektriciteit verbruikt in het weekend. Met een fulltime baan zal je
minder vaak doordeweeks thuis zijn om met het normaaltarief elektriciteit te verbruiken.

Slim gebruik maken van aanbiedingen

Als consument zijnde kun je tevens slim gebruik maken van allerlei aanbiedingen. Zo kun je voor de goedkoopste gas en elektriciteitsleverancier van dit moment kiezen met een 1 jaar contract. Wanneer je dit doet krijg je niet alleen de aanbieding, maar kun je na 1 jaar weer overstappen van energieleverancier. Zo kun je ieder jaar geld besparen met de goedkoopste energieleverancier.

Waar moet u op letten bij het overstappen

Overstappen naar een andere energieleverancier…? Waarom zou u als alles al goed is? Een reden om te kiezen voor een andere energieleverancier kan zijn omdat u niet tevreden bent met uw huidige energieleverancier of dat u vindt dat de energieprijzen te hoog zijn. Een andere mogelijk kan zijn dat u liever kiest voor groene energie.

Overstappen naar een andere energieleverancier kan verschillende redenen hebben. De afgelopen jaren is overstappen steeds populairder geworden. Steeds vaker worden mensen de door energieleveranciers benaderd en verlaten daarom hun oude energieleverancier.

Veel mensen zijn huiverig als het gaat om overstappen en dat is ook niet gek want de meeste energieleveranciers doen zo erg hun best om klanten te werven dat ze daarbij regelmatig de normen en waarden aan hun laars lappen. Gelukkig houdt de overheid steeds meer toezicht op de Nederlandse energiemarkt en zijn de meeste energieleveranciers gestopt met telemarketing. Een andere (agressieve) vorm van verkoop is colportage en die lijkt nog in volle gang te zijn.

Colportage

De verkoop op basis van huis aan huis, ook wel deur aan deur of colportage wordt vandaag de dag nog steeds toegepast. De persoonlijke benadering van energieleveranciers naar de consumenten lijkt goed in de smaak te vallen. Althans, bij energieleveranciers zelf dan. Op veelal slinkse wijze worden potentiele klanten gelokt met dure cadeau’s en extreem veel korting. Helaas zijn er veel mensen die vallen voor de mooie gifts en stappen dan ook zonder aarzelen over naar de nieuwe energieleverancier.

Goedkope energie!? Dat zeggen ze allemaal

Dat zeggen ze allemaal. De Nederlandse energiemarkt is ontzettend in beweging. Alle energieleveranciers willen klanten werven en volgens eigen zeggen zijn ze op één of andere manier allemaal de goedkoopste. Ze geven u korting, kado’s en zelfs een gloednieuwe ipad! Het is goed mogelijk dat u achteraf nog een flinke boete moet betalen omdat het energiecontract bij de oude energieleverancier te vroeg is verbroken.

Er zijn verschillende energieleveranciers die de boete bij de oude energieleverancier voor u betalen wanneer u overstapt. Wilt u overstappen naar een bepaalde energieleverancier, vraag dan naar de mogelijkheden en ga niet af op mooie praatjes van de verkopers. Veel verkopers vertellen u alles om u te laten tekenen.

Overzicht van de boete bij het vroegtijdig verbreken van het energiecontract

  • € 25 per product wanneer het contract stilzwijgend is verlengd,
  • € 50 per product voor een contract met een resterende looptijd van minder dan 1,5 jaar,
  • € 75 per product voor een contract met een resterende looptijd van tussen de 1,5 en 2 jaar,
  • € 100 per product voor een contract met een resterende looptijd van tussen de 2 en 2,5 jaar,
  • € 125 per product met resterende looptijd van meer dan 2,5 jaar.

Wat kunt u doen tegen de huis aan huis verkoper..

U kent ze wel. De gehaaide verkopers langs de deur. De ene is gehaaider dan de andere. Met een mooi praatje weten ze snel uw aandacht te trekken en voordat u het door hebt, hebt u al getekend! Soms is daar helemaal niks mis mee natuurlijk, maar in veel gevallen blijkt dat de mensen die getekend hebben niet weten waarvoor.

Geen huis aan huis verkoop

  • U kunt een sticker aanvragen bij de gemeente waarop staat dat u geen huis aan huis verkoper aan uw deur wilt hebben. De stickers zijn ook online te verkrijgen op http://www.nietaandedeur.nl/. (aanbevolen).
  • Hebt u een verkoper aan de deur gekregen en wilt u daar zo snel mogelijk vanaf? Dan kunt u het beste de verkoper vriendelijk verzoeken om verder te gaan. Doet hij of zij dit niet, dan is het beste volgende wat u kunt doen, de deur dicht doen.

U hebt spijt van uw overstap? Maak gebruik van de Colportagewet

In Nederland is de colportagewet in het leven geroepen om u als consument te beschermen. Wanneer u een contract hebt getekend kunt dit altijd binnen 7 dagen ongedaan maken. Bent u dus overgestapt en hebt u zich achteraf toch nog bedacht, dan kunt u zonder het opgeven van een reden opzeggen. U dient dit binnen 7 dagen schriftelijk én het aangetekend doorgeven aan de energieleverancier waarbij u het contract heeft getekend.

Checklist overstappen energieleverancier

Wilt u meer weten over hoe u het best kunt kiezen voor een goede en goedkope energieleverancier? Neem dan onze checklist door. De checklist biedt u voldoende begeleiding bij het kiezen van en overstappen naar een nieuwe energieleverancier.

Voorbeeldbrieven energieleveranciers

Energieprijzen vergelijken

Om te weten of uw energieleverancier goedkoper is dan de rest en welke energieleveranciers er nog meer zijn kunt u de energiewijzer gebruiken. Met de energiewijzer kunt u alle energieleveranciers onafhankelijk vergelijken op verschillende voor u zelf aan te vinken criteria. Start hier met energieprijzen vergelijken.

 

Hoge welkomstpremies

Energietarieven wil graag dat u zoveel mogelijk kan besparen op uw energierekening. Daarom moeten energieleveranciers bij ons goedkopere stroom en gas aanbieden dan op hun eigen website. Het voordeel ziet u terug in hoge welkomstpremies. Behalve dat u via Energietarieven.nl een onafhankelijke vergelijking kunt maken van alle energieleveranciers op de Nederlandse energiemarkt bent u via Energietarieven.nl goedkoper uit dan bij de energieleveranciers zelf.

Energiekosten omhoog

Wie het nieuws in de gaten heeft gehouden weet inmiddels dat de energieprijzen flink aan het stijgen zijn. Ook in 2013 zal de energieprijs fors hoger uitvallen. De reden hiervoor is omdat de overheid heeft besloten dat de btw op energie van 19% naar 21% gaat. Daarnaast zal ook extra belasting worden geheven op kolen. De zogenaamde kolenbelasting van 1%. Ook op energie opgewekt met aardgas zal een belasting moeten worden betaalt van 1%. Al met al gaat de energierekening voor een gezin met gemiddeld energieverbruik met ongeveer 150 euro per jaar omhoog.

Naar boven