The post Alles over je eerste koophuis als starter appeared first on Energietarieven.nl.
]]>Een grote zak met eigen geld meenemen wanneer je je eerst koophuis gaat financieren, wordt steeds belangrijker. Natuurlijk is het dan handig om goed te weten welk bedrag je maximale hypotheek is. Wanneer je je droomhuis tegenkomt dat boven je budget is, of je wilt verbouwen weet je dan precies hoeveel je zelf moet aanvullen. Je maximale hypotheek is het bedrag dat je maximaal mag lenen voor je eerste koophuis. Wat je maximaal mag lenen voor een huis heeft te maken met je eigen financiële doelen, wensen en mogelijkheden. Goed om te onthouden: in 2018 mag je nog maar 100% van de waarde van je nieuwe woning financieren. Dat betekent dat je niet meer mag lenen dan de waarde van je nieuwe huis. Het meebrengen van eigen geld voor het betalen van allerlei bijkomende kosten wordt hierdoor steeds belangrijker. Sparen om uiteindelijk een eigen koophuis te financieren, is daarom heel verstandig.
Als je een eigen huis gaat kopen, kunnen ouders of bekenden je soms helpen. Dat kan bijvoorbeeld via een schenking, een lening of het meetekenen op de hypotheek. Belangrijk om te weten als je voor de laatste mogelijkheid kiest is dat je ouders dan in feite hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de lening. Met hulp van anderen gaat het kopen van een huis veel gemakellijker. En dat kan jij als starter op de huizenmarkt goed gebruiken. Ook als je ouders niet kunnen ondersteunen, is een steuntje in de rug heel fijn. Dat kan in de vorm van een starterslening en de hulp van een goede hypotheekadviseur. Een onafhankelijk adviseur helpt je namelijk het gehele proces om het beste voor jou te regelen.
De overheid heeft om starters op de woningmarkt te helpen de starterslening ontwikkeld. Daarmee kun je een extra krediet krijgen bovenop de hypothecaire lening van de geldverstrekker, zoals een bank of verzekeraar. De starterslening wordt uitgegeven door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Laat je goed informeren of je recht hebt om deze mogelijkheid. Dat is afhankelijk in welke gemeente je woont en ook of je van een woningcorporatie gaat kopen.
Eigen huis gekocht en je eerste hypotheek geregeld? Start dan met energietarieven vergelijken en het besparen van veel geld op je energierekening. Het geld wat je overhoudt, kun je natuurlijk beter besteden aan de inrichting van je nieuwe huis.
The post Alles over je eerste koophuis als starter appeared first on Energietarieven.nl.
]]>The post Wat is een kWh-meter? appeared first on Energietarieven.nl.
]]>Iedere maand betalen we weer een termijnbedrag voor de energierekening. Helaas wordt zowel gas als stroom ook steeds duurder. Het is dan wel fijn om te weten welke apparaten wel of niet zuinig zijn. Met behulp van de kWh-meter kan dat. Soms kan een oude koelkast of een vriezer en kan het dus ook verstandig zijn om deze te vervangen. Met behulp van de kWh-meter wordt duidelijk. U weet dan namelijk precies hoeveel een apparaat aan stroom verbruikt.
Een kWh-meter is erg eenvoudig in gebruik. U stopt deze simpelweg in het stopcontact en u sluit hier meerdere apparaten op aan. In een overzicht kunt u vervolgens zien hoeveel elektriciteit een apparaat verbruikt. Zo’n dergelijk apparaatje is ontzettend handig, want daarmee kunt u dus het daadwerkelijke verbruik inzien. Soms kan dit namelijk afwijken van datgene wat de fabrikant zegt over een elektronisch apparaat. Sommige apparaten die continu aanstaan, kunnen misschien wel meer stroom verbruiken dan een wasmachine. Met behulp van de kWh-meter kunt u dit goed meten.
Bovendien kunt u een kWh-meter vaak ook gebruiken voor de zonnepanelen. U kunt in dat geval de opbrengst meten. Soms is dat echter niet nodig, omdat dit vaak al geregeld is via de omvormer. Overleg goed met uw monteur of dit dus ook nodig is.
In de meterkast vindt u ook een energiemeter. Echter heeft deze een andere functie dan de kWh-meter. De reguliere meter meet namelijk het totale verbruik van uw huishouden. Als u echter wilt weten wat een bepaald apparaat verbruikt, kunt u de kWh-meter gebruiken. De meterkast geeft daar immers geen inzage in.
Met behulp van deze handige meter kunt u gemakkelijk op zoek naar de energievreters in huis. Daarmee kunt u dus ook flink geld besparen. Echter zijn er nog meer mogelijkheden om energie te besparen. U kunt namelijk ook jaarlijks overstappen van energieleverancier. Zo kunt u ieder profiteren van een welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen.
The post Wat is een kWh-meter? appeared first on Energietarieven.nl.
]]>The post Is uw woning al goed geïsoleerd? appeared first on Energietarieven.nl.
]]>Nog veel woningen in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Volgens de website Milieucentraal.nl zijn zelfs drie van de vier woningen niet goed geïsoleerd. Dat betekent dat er nog veel werk aan de winkel is. Energie besparen begint bij goede isolatie, dus dat zijn zelfs de meeste belangrijke duurzame maatregelen. Circa de helft van de energierekening bestaat namelijk uit verwarmingskosten.
Over het algemeen zijn nieuwe woningen beter geïsoleerd dan de oudere woningen. De meeste woningen die na 2000 zijn gebouwd, beschikken over isolatie en HR++ glas. Dat geldt echter niet altijd voor oude woningen. Vaak hebben deze dunner glas en is de woning minder goed geïsoleerd. Een goed geïsoleerde woning heeft vaak slechts 600m3 gas nodig, terwijl een woning zonder goed isolatie ongeveer 5,5 keer zoveel verbruikt. Goede isolatie levert dus een enorme besparing op.
Is uw woning al goed geïsoleerd? Dan kunt u verder zoeken naar andere oplossingen. Zo kunt u onder andere kiezen voor een warmtepomp. Deze kan uw woning opwarmen zonder dat daarvoor gas wordt gebruikt. Echter is het dan wel van groot belang dat uw woning goed geïsoleerd is. Als dat niet het geval is, kunt u ook geen goed rendement behalen. Dat geldt overigens niet alleen voor dit voorbeeld, maar ook voor andere duurzame maatregelen. Denk hierbij aan onder andere zonnepanelen. Het begint dus altijd bij isolatie.
Goed geïsoleerde woningen ventileren minder vanuit zichzelf. Er tocht immers nergens meer iets, waardoor er dus ook beter geïsoleerd moet worden. Gelukkig is dat goed mogelijk. U kunt ventileren met behulp van een mechanisch systeem, maar er zijn ook voldoende andere oplossingen.
Lees ook: ventileren in huis is ontzettend belangrijk
Wilt u ook graag minder betalen voor uw energierekening? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een flinke welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen. Op basis van uw woonadres en verbruik kunt u precies uw jaarlijkse kosten berekenen. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.
The post Is uw woning al goed geïsoleerd? appeared first on Energietarieven.nl.
]]>The post Hoeveel betaalt een huishouden gemiddeld aan energie? appeared first on Energietarieven.nl.
]]>Een gemiddeld huishouden gebruikt zo’n 3000 kWh aan stroom en 1400 m3 gas. Per energieleverancier verschillen de tarieven natuurlijk. Verder betaalt u natuurlijk ook nog netbeheerkosten en overheidsheffingen. In 2017 betaalde een gemiddeld huishouden circa 1575 euro aan gas en energie, inclusief alle heffingen en overige kosten. In 2018 werd dat echter al meer. Toen besteedde men gemiddeld circa 1670 euro op jaarbasis. Dat is dus een flinke stijging in een jaar tijd.
De energierekening bestaat uit meerdere onderdelen. Ook als de tarieven voor energie en gas gelijk blijven, kan het vooralsnog zo zijn dat de energierekening duurder wordt. Dat heeft er namelijk mee te maken dat de netbeheerkosten stijgen. Ook kan de overheid meer geld heffen over energie en gas. Daarnaast kan het nog zo zijn dat de vaste tarieven worden omgezet naar variabele tarieven, bijvoorbeeld omdat uw contract is omgezet naar een contract met onbepaalde looptijd. Daarom is het ook raadzaam om ieder jaar over te stappen van energieleverancier.
In 2018 zijn in ieder geval de netbeheerkosten gestegen. Ook is de overheid meer belasting gaan heffen. De variabele leveringskosten werden bovendien vaak duurder. Dat zijn allemaal voldoende redenen om eens te kijken naar een nieuwe energieleverancier. Als de energietarieven scherper zijn, zult u immers veel minder betalen voor uw energierekening.
Daarmee bepaalt u zelf dus ook deels de hoogte van uw energierekening. Immers kunt u daar invloed op uitoefenen. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen. Op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik kunt u precies berekenen welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat namelijk altijd bovenaan.
Naast het feit dat u jaarlijks kunt overstappen van energieleverancier, zijn er ook nog andere manieren om te besparen. Zo kunt u onder andere proberen om sluipverbruik zoveel mogelijk te voorkomen of u kunt u kiezen voor slimme apparatuur in huis. Ook is het raadzaam om te kiezen voor energiezuinige apparaten. Heeft u dat allemaal al in orde? Overweeg dan zonnepanelen! Daarmee kunt u uw eigen energie opwekken.
The post Hoeveel betaalt een huishouden gemiddeld aan energie? appeared first on Energietarieven.nl.
]]>The post De Wi-Fi lamp: veilig én betrouwbaar appeared first on Energietarieven.nl.
]]>De Wi-Fi lamp is in feite een slimme lamp. Deze kunt u namelijk besturen met behulp van uw smartphone of tablet. De meeste Wi-Fi lampen zijn verbonden via het internet of werken middels bluetooth.
Wi-Fi lampen hebben ontzettend veel voordelen, namelijk:
U kunt gemakkelijk energie besparen met de Wi-Fi lamp. Wi-Fi lampen zullen namelijk niet onnodig blijven branden. Als u vergeet om de traditionele verlichting uit te zetten, is dat natuurlijk wel het geval. De Wi-Fi lamp is daarom gemiddeld zo’n 35 procent zuiniger. Beschikt u thuis nog over gloeilampen? Dan is de slimme lamp tot wel 80 procent zuiniger. Dat is natuurlijk een flinke besparing.
Er zijn talloze varianten waar u uit kunt kiezen. De mogelijkheden zijn in de regel allemaal even uitgebreid, maar er zijn natuurlijk veel verschillende vormen en modellen. Ook de manier van verbinden verschilt per Wi-Fi lamp. Zo zijn er modellen die verbinding maken met de router, maar zijn er ook die gebruikmaken van een bridge. Dat wil zeggen dat er een verbinding wordt gemaakt tussen het netwerk en de lamp. Tot slot zijn er ook nog bluetooth-modellen. In dat geval is een Wi-Fi-verbinding dus ook niet per se vereist.
Natuurlijk zitten er nog de nodige verschillen tussen de verschillende Wi-Fi lampen. Het grootste gedeelte beschikt echter over de volgende mogelijkheden:
De Wi-Fi lamp past doorgaans in de meeste fittingen. E27 is de meest voorkomende maat, maar ook zijn de Wi-Fi lampen breed beschikbaar in E14 en GU10. Vaak zijn Wi-Fi lampen wel iets groter van formaat van een standaardlamp. Houd daar rekening mee, indien u uw bestaande lampenkap wilt blijven gebruiken. Soms zal de Wi-Fi lamp er dus een beetje bovenuit kunnen steken. Een nieuwe moderne kap kopen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.
Wilt u graag besparen op uw energierekening en profiteren van scherpe energietarieven? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Als u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een scherpe welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen! Overstappen duurt slechts enkele minuten en daarmee kunt u al gauw honderden euro’s besparen.
The post De Wi-Fi lamp: veilig én betrouwbaar appeared first on Energietarieven.nl.
]]>The post Zo herkent u een slecht geïsoleerde woning appeared first on Energietarieven.nl.
]]>Een slecht geïsoleerde woning is al snel te herkennen aan een hoge energierekening. Er gaat namelijk veel warmte verloren via de ramen, muren, naden, kieren en het dak. Slecht geïsoleerde muren en daken zijn flinke boosdoeners: circa 60 procent van de warmte gaat verloren via deze structuren. De verwarming moet in dat geval ook extra hard aan de slag om de woning warm te houden. Dat kost natuurlijk energie.
Merkt u dat uw woning erg warm is gedurende de warme zomermaanden? Dan betekent vaak ook dat u een slecht geïsoleerde woning heeft. Gedurende zomermaanden wilt u natuurlijk in een koude omgeving wonen en daarvoor is goede isolatie erg belangrijk. De warmte kan echter gemakkelijk via de naden, kieren, ramen en muren naar binnenkomen bij een slecht geïsoleerde woning.
In de winter werkt het juist andersom: de woning zal in dat geval juist koud blijven. Tijdens deze maanden wilt u juist een lekker warme woning. Krijgt u uw woning maar niet op de juiste temperatuur? Dan betreft het vaak een slecht geïsoleerde woning. Het is belangrijk om de muren goed te isoleren. Ook goede dakisolatie is ontzettend belangrijk. Deze isolatiekosten heeft u doorgaans binnen vier jaar terugverdiend, omdat juist hier de meeste warmte verloren gaat.
Dit punt slaat in principe aan op punt drie: u heeft vaak last van koude voeten tijdens de wintermaanden. Vaak heeft dit te maken met slechte vloerisolatie. Ook de kieren en openingen kunnen zorgen voor onnodige kou. Vloerisolatie kost wel veel geld en die investering is vaak pas binnen negen of tien jaar terugverdiend. Echter zijn warme voeten natuurlijk ook wel iets waard!
Tot slot zijn vochtproblemen en schimmels ook aandachtspunten. Daar heeft uw woning namelijk sneller last van, indien u een slecht geïsoleerde woning heeft. De vochtige lucht kan namelijk niet weg uit uw huis, waardoor er schimmels ontstaan. Dat is ook niet goed voor het leefklimaat van uw woning. Bovendien is het slecht voor uw gezondheid. Ventileren in huis is ontzettend belangrijk.
Wilt u graag minder betalen voor uw energierekening? Dan is het belangrijk dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk welke aanbieder het voordeligste is. Op basis van uw invoer staat de goedkoopste energiemaatschappij altijd bovenaan. Profiteer vandaag nog van scherpe energietarieven.
The post Zo herkent u een slecht geïsoleerde woning appeared first on Energietarieven.nl.
]]>The post Minder energie verbruiken in de tuin appeared first on Energietarieven.nl.
]]>Minder energie verbruiken in de tuin begint bij energiezuinige verlichting. Als u kiest voor ledverlichting, kiest u voor de meest zuinige variant. Deze lampen gaan ook nog eens bijzonder lang mee en functioneren goed onder verschillende weersomstandigheden. Wilt u helemaal weinig energie verbruiken in de tuin? Dan kunt u ook kiezen voor lampjes die werken op zonne-energie. Daar zitten kleine zonnepaneeltjes op bevestigd. U hoeft dan ook geen kabels door de tuin te trekken.
U kunt ook kiezen voor een tijdschakelaar. Dat zorgt ervoor dat de lichten op bepaalde momenten aan- en uitgaan. Komt u niet zoveel in de tuin? Dan kunt u ook kiezen voor een bewegingssensor. Het licht zal dan alleen aangaan indien u in de tuin bent.
Zit u in de avonduren graag even buiten én krijgt u het enigszins koud? Vermijd het gebruik van de terrasverwarming. Kies liever voor een warme trui. Dat kost immers geen energie. Terrasverwarming is daarentegen een flinke energieverbruiker.
Wilt u graag een vijver in de tuin? Kies bij voorkeur voor een natuurlijke vijver. Deze kan namelijk zonder en met weinig elektronische apparatuur functioneren. Filters en pompen staan continu aan en verbruik veel energie. Dat is zonde. Wilt u ook graag een fonteintje in de tuin? Zet deze dan alleen aan als u in de tuin bent. Dan staat deze niet onnodig aan.
Veel mensen hebben verscheidende elektrische apparaten voor in de tuin. Eigenlijk is dat zonde, want veel is met de hand ook goed te doen. Kies daarom voor een traditionele snoeischaar in plaats van een elektrisch model. Daarmee zult u weer minder energie verbruiken in de tuin.
De zitmaaier is natuurlijk populair en is ook erg fijn als u een erg grote tuin heeft. Beschikt u over een relatief kleine tuin? Kies dan bij voorkeur ook voor een normale grasmaaier. Een beweging is natuurlijk ook niet verkeerd!
Wilt u graag besparen op uw energierekening? Profiteer dan van scherpe energietarieven van de goedkoopste energieleverancier! Start direct met energie vergelijken en controleer hoeveel u kunt besparen. Besparingen kunnen uiteenlopen van 100 euro tot soms wel 450 euro. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld. Overstappen is erg eenvoudig. Voer simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent de rekentool welke aanbieder het voordeligste is. Overstappen duurt vervolgens slechts nog enkele minuten. Zo eenvoudig is het.
The post Minder energie verbruiken in de tuin appeared first on Energietarieven.nl.
]]>The post Is uw decoder duurzaam? appeared first on Energietarieven.nl.
]]>Digitaal televisiekijken is tegenwoordig de standaard. Met behulp van een decoder kunt u uw digitale televisiezenders bekijken. Ook kunt u met het apparaatje televisieprogramma’s opnemen. Echter verbruikt een decoder onbewust wel veel stroom. Het apparaatje verbruikt niet alleen stroom als u kijkt, maar ook als u de televisie helemaal niet gebruikt. De exacte kosten daarvan verschillen sterk per apparaat. In sommige gevallen kan het zelfs oplopen tot zo’n 250 kWh en dat kost circa 50 euro per jaar! Dat is ongeveer net zoveel als een wasmachine en dat is toch eigenlijk best wel veel.
De eerste stap is natuurlijk dat u een energiezuinig model in huis neemt. In sommige gevallen krijgt u eentje in bruikleen, maar soms kunt u zelf ook eentje kopen. Qua energieverbruik behoeft laatstgenoemde vaak de voorkeur.
Er bestaan tegenwoordig zelfs decoders met een eco-stand. Deze modellen hebben verschillend stand-by modi. In de verschillende standen gaat de decoder steeds verder uit. In de eco-stand verbruikt het bijzonder weinig. Het apparaatje hoeft in principe alleen maar ‘wakker te worden’. Alle andere zijn in deze stand verder uitgeschakeld.
Een stand-by killer is een andere mogelijkheid. Met behulp van dit apparaatje kunt u de stand-by-modus ook uitschakelen. Dit soort apparaatjes zijn te koop voor slechts enkele euro’s en daarmee kunt u veel sluipverbruik voorkomen.
Eventueel kunt ook kiezen voor een tijdschakelaar. Kijkt u vooral gedurende de avonduren? Dan kunt u die tijd instellen. Daarmee voorkomt u dat het apparaatje overdag energie verbruikt als u toch niet thuis bent. Zo’n tijdschakelklok kunt u overigens ook gebruiken voor de verlichting in huis.
Wilt u een tijdje helemaal geen televisiekijken? Of gaat u een weekendje weg of een tijdje op vakantie? Dan kunt u ook gewoonweg de stekkers er helemaal uithalen. Dan bent u helemaal van alle ‘problemen’ af. Immers verbruikt het apparaat dan helemaal niets meer.
Wilt u graag besparen op uw energierekening? Dan is het raadzaam dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Daarmee kunt u gemiddeld zo’n 400 euro per jaar besparen. Overstappen duurt slechts enkele minuten. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen!
The post Is uw decoder duurzaam? appeared first on Energietarieven.nl.
]]>The post Zo gaat u verstandig om met uw opladers appeared first on Energietarieven.nl.
]]>Heeft u, vanwege de grote hoeveelheid opladers, geen vrije stopcontacten meer? Dan zijn daar natuurlijk meerdere oplossingen voor. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van een multi-oplader, waarbij u gebruik kunt maken van meerdere USB-punten. De led-indicator zal groen worden, zodra de apparaten weer in zijn geheel zijn opgeladen. Zet u de schakelaar weer terug naar nul? Dan wordt er geen energie gebruikt en kunt u de apparaten gewoon in de lader laten zitten.
Als alternatief kunt u ook kiezen voor een stekkerdoos met een aan- en uitschakelaar. Deze kunt u dan simpelweg uitzetten als uw apparaten helemaal vol zitten.
Als u uw opladers continu in de stopcontacten houdt, kost dat altijd energie. Het kost zelfs energie als uw smartphone al 100 procent opgeladen is. Ook als er niet eens smartphone gekoppeld is aan uw oplader, maar deze zit wel in het stopcontact, verbruikt de oplader stroom. Men noemt dit ook wel sluipverbruik. Nieuwere opladers zijn hier gelukkig wel beter tegen bestand. Daarnaast kunnen opladers ook oververhit raken en om die reden is het ook raadzaam om deze uit de stopcontacten te trekken, indien u het niet gebruikt.
Gelukkig kunt u sluipverbruik goed herkennen. Zorg ervoor dat u uw smartphone van de lader haalt, zodra deze volledig opgeladen is. Vervolgens is het belangrijk dat u uw oplader uit het stopcontact haalt. Een oplader, welke nutteloos in het stopcontact zit, verbruikt ieder uur circa 2 watt. Dat is natuurlijk niet veel, maar als u veel opladers heeft kan dat al gauw oplopen op jaarbasis.
Sluipverbruik voorkomen is erg gemakkelijk. Het is natuurlijk vervelend als u continu alle stekkers uit de stopcontacten moet trekken. Echter zijn er gelukkig ook gemakkelijkere manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld stekkerdozen met een aan- en uitschakelaar. Zo kunt u alle apparaten met een klik op de knop uitschakelen.
Niet alle opladers zijn even veilig. Het is daarom ook raadzaam om de officiële laders van Apple te kopen, indien u beschikt over een iPhone en/of iPad. Er is weleens brand ontstaan door een Chinese oplader en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Datzelfde geldt voor andere merken. Vermijd gevaarlijke opladers.
Wilt u ook graag besparen op uw energierekening? Zorg er dan voor dat u ieder jaar overstapt van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een flinke welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen. Vul bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan krijgt u de geschatte energietarieven op basis van uw persoonlijke situatie. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.
The post Zo gaat u verstandig om met uw opladers appeared first on Energietarieven.nl.
]]>The post Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier? appeared first on Energietarieven.nl.
]]>Steeds meer Nederlanders vragen het zichzelf af: hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier? Inmiddels zijn er meer dan 40 energieleveranciers in Nederland en dat maakt het kiezen natuurlijk wel erg lastig. Als u deze allemaal handmatig bij af moet, is dat natuurlijk wel ontzettend veel werk. Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier? Een goede vergelijking via een onlinevergelijkingssysteem kan u daarbij helpen. Gelukkig kunt u energie vergelijken via onze website.
Tijdens uw zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier, is het bedrijf met de hoogste welkomstkorting niet altijd de goedkoopste. Veel Nederlanders kiezen simpelweg voor het bedrijf met een hoge welkomstkorting. Hoe hoger, hoe beter, toch? Dat werkt helaas niet helemaal zo. Vaak is dat namelijk maar een lokkertje, want u weet nog niets over de energietarieven. Het verschil in de tarieven kan per energieleverancier nog flink uiteenlopen. Daarom is het ook belangrijk om uw verbruiksgegevens in te voeren. Op basis daarvan kan de rekentool berekenen welke aanbieder écht voordelig is. De goedkoopste energieleverancier staat op uw basis van uw postcode + huisnummer en verbruik altijd bovenaan.
Ook transportkosten zijn een belangrijke factor in de energieprijs. Een inwoner uit Limburg betaalt bijvoorbeeld meer voor de levering van gas dan een inwoner uit Groningen. Dat heeft ermee te maken dat het gas in Groningen wordt geboord. Zij wonen immers dichterbij en betalen om die reden minder voor het transport hiervan. Dat is nog een reden waarom u uw postcode + huisnummer moet invoeren. Om ongewenste verrassingen te voorkomen, is het daarom raadzaam dat u uw gegevens goed invoert.
Het is ontzettend gemakkelijk om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Daarvoor kunt u gebruikmaken van ons handige vergelijkingssysteem. Start hier direct met energie vergelijken. Voer hierbij uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan zal de rekentool direct berekenen welke aanbieder in uw geval het voordeligste is. De voordeligste aanbieder staat altijd bovenaan.
Weet u uw verbruik niet? Dan kunt u op uw meest recente jaarafrekening kijken. Hier staat uw verbruik op genoteerd. Kunt u deze nergens vinden? Dan kunt u ook een inschatting laten maken door de energiewijzer. Vaak is dit een erg goede inschatting, maar de exacte cijfers behoeven natuurlijk de voorkeur. Op basis van uw situatie staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Overstappen duurt slechts enkele minuten en de gemiddelde besparing bedraagt maar liefst 400 euro.
Het is belangrijk dat u rekening houdt met uw huidige contractperiode. Beschikt u momenteel nog over een contract met bepaalde looptijd? Dan kan het zijn dat u een overstapboete moet betalen indien u vroegtijdig overstapt. In sommige gevallen neemt uw nieuwe energieleverancier dit over, maar dat is niet altijd zo.
Om die reden is het ontzettend belangrijk dat u controleert uw huidige contract al verlopen is. Bent u al jarenlang klant bij dezelfde energieleverancier? Dan is de kans groot dat u een contract met onbepaalde looptijd hebt. Het is echter toch raadzaam om dit goed te controleren. Vaak kunt u dat nagaan op de inlogpagina van uw energieleverancier. Ook kunt u natuurlijk telefonisch contact met hen opnemen.
Standaard heeft u doorgaans nog een maand opzegtermijn via uw oude energiemaatschappij. U blijft daardoor vaak nog een maand bij uw oude maatschappij.
Als u overstapt naar de goedkoopste energieleverancier, heeft u altijd nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Binnen deze termijn kunt u nog kosteloos annuleren. Bevalt uw nieuwe energieleverancier toch niet? Dan kunt u uw overstap simpelweg annuleren. Dan zit u helemaal nergens aan vast.
Via Energietarieven.nl kunt u volledig onafhankelijk vergelijken. De prijzen die op onze website worden getoond, zijn de werkelijke prijzen. Zo weet u zeker dat u de goedkoopste energiemaatschappij vindt!
Zijn er nog onduidelijkheden over het overstappen van energieleverancier? Of heeft u nog een andere vraag? Dan kunt u ons gerust een berichtje sturen via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen helpen wij uiteraard graag.
The post Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier? appeared first on Energietarieven.nl.
]]>