Energienieuws – Energietarieven.nl https://www.energietarieven.nl Thu, 06 Dec 2018 15:00:58 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.14 https://www.energietarieven.nl/wp-content/uploads/2018/04/favi-et.png Energienieuws – Energietarieven.nl https://www.energietarieven.nl 32 32 Wat is een thuisaccu en waar kunt u deze voor gebruiken? https://www.energietarieven.nl/thuisaccu-gebruiken/ Wed, 19 Sep 2018 05:58:33 +0000 https://www.energietarieven.nl/?p=992 Een thuisaccu is een grote batterij met een flinke capaciteit. Met behulp van dit apparaat kunt u uw woning voorzien van stroom, zonder dat u ... Read more...

The post Wat is een thuisaccu en waar kunt u deze voor gebruiken? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Een thuisaccu is een grote batterij met een flinke capaciteit. Met behulp van dit apparaat kunt u uw woning voorzien van stroom, zonder dat u daarvoor gebruik hoeft te maken van het stroomnetwerk.

Wat is een thuisaccu?

Een thuisaccu is een enorme batterij, welke gebruikmaakt van Lithium-lon-batterijen. Deze worden voornamelijk voorzien van stroom door zonne-energie. Zowel in de lente- en zomermaanden is het daarmee mogelijk om onafhankelijk van het energienet te leven. Thuisaccu’s zijn bovendien handig om elektrische auto’s mee op te laden. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat ook steeds meer aanbieders van elektrische auto’s een dergelijke thuisaccu aanbieden. Momenteel zijn deze accu’s nog vrij prijzig, maar in de toekomst zal dit waarschijnlijk veel goedkoper worden.

Is een thuisaccu interessant voor uw woning?

Een thuisaccu wordt pas écht interessant, zodra deze goedkoper worden. Op het moment zijn deze accu’s helaas nog erg prijzig. Naar verluidt blijft dat ook nog wel een tijdje zo, maar men verwacht dat de prijs zal kelderen binnen vijf tot tien jaar. Thuisaccu’s kunnen dan wel erg interessant worden. Echter is de combinatie met eigen zonnepanelen wel bijzonder belangrijk. Deze zorgen er namelijk voor dat de accu wordt opgeladen.

Wat zijn de voordelen van een thuisaccu?

Een thuisaccu heeft meerdere voordelen. In financieel opzicht zijn er nog geen voordelen, maar wel kunt u nu al genieten van de volgende voordelen:

  • U kunt uw eigen opgewekte zonne-energie opslaan en later gebruiken;
  • De thuisaccu laadt automatisch op;
  • Kan functioneren als de rest van de buurt geen stroom heeft. Zo zit u nooit zonder stroom;
  • Een lagere energierekening;
  • Vraag en aanbod wordt opgevangen door uw thuisaccu.

Geen energieleverancier meer?

Met behulp van deze accu, hebt u vrijwel geen energieleverancier meer nodig. Als de capaciteit maar groot genoeg is, is 80 procent onafhankelijkheid haalbaar. Gedurende de koude wintermaanden zult u waarschijnlijk toch nog moeten aankloppen bij uw energieleverancier.

Salderingsregeling

Momenteel is de thuisaccu nog niet bijzonder interessant, omdat er nu nog een salderingsregeling geldt. Daarmee kunt u stroom terugleveren aan het net. Na 2021 wordt deze regeling waarschijnlijk afgeschaft. Dan wordt een thuisaccu dus ook direct veel interessanter.

Kosten en terugverdientijd

Momenteel moet u flink de portemonnee trekken als u er eentje wilt. Deze accu’s kosten nu tussen 3.000 en 9.000 euro. De terugverdiendtijd bedraagt momenteel zo’n 16 jaar, terwijl de levensduur zo’n 15 jaar is. Financieel is het dus nu nog niet interessant, maar dat kan het wel worden als de salderingsregeling wordt afgeschaft. Ook wanneer de accuprijzen dalen en/of de energietarieven stijgen, kan het interessant worden.

Energie vergelijken?

Wilt u graag minder betalen voor uw energierekening? Dan kunt u energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt erg eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan. Overstappen duurt slechts enkele minuten. Daarmee bespaart u al gauw enkele honderden euro’s!

Wat is een thuisaccu en waar kunt u deze voor gebruiken?
10 (100%) 1 vote

The post Wat is een thuisaccu en waar kunt u deze voor gebruiken? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Is hagelschade op zonnepanelen mogelijk? https://www.energietarieven.nl/hagelschade-zonnepanelen/ Mon, 17 Sep 2018 12:45:05 +0000 https://www.energietarieven.nl/?p=987 Een hagelbui is nooit fijn. Het kan verscheidene dingen beschadigen. Niet alleen uw tuin of de auto kan eronder lijden, maar ook kunt u uzelf ... Read more...

The post Is hagelschade op zonnepanelen mogelijk? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Een hagelbui is nooit fijn. Het kan verscheidene dingen beschadigen. Niet alleen uw tuin of de auto kan eronder lijden, maar ook kunt u uzelf er lelijk aan verwonden. Hoe zit het eigenlijk met hagelschade op zonnepanelen? Is dat wel mogelijk? En kunt u zich hier eventueel tegen verzekeren?

Levensduur van zonnepanelen

Bij goed onderhoud kunnen zonnepanelen circa 25 jaar mee. De zonnepanelen moeten gedurende deze periode van alles doorstaan. Zo moeten de apparaten werken onder hete omstandigheden, maar ook onder zeer koude omstandigheden. Hagelschade op zonnepanelen kan een reëel risico zijn. Om die reden worden zonnepanelen hier dan ook op getest. Met behulp van een machine worden ijsballen van enkele centimeters met een snelheid van circa 80 kilometer per uur op zonnepanelen geschoten. De zonnepanelen moeten deze test doorstaan voordat deze daadwerkelijk verkocht kunnen worden in Nederland.

Europees keurmerk

Zonnepanelen worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Om die reden is er een Europese standaard ingevoerd. Vrijwel alle zonnepanelen die in Nederland beschikbaar zijn, voldoen aan dit keurmerk. De standaard heeft de benaming IEC61215. Tijdens de test worden de zonnepanelen ook getest op hagelschade. Naast hagelschade worden de zonnepanelen ook getest op andere zaken, zoals vochtlekkage, prestaties bij weinig zonlicht en schaduw, invloed van temperaturen op opbrengst en elektrische isolatie.

Hagelschade op zonnepanelen: kan het gebeuren?

Hagelschade op zonnepanelen kan voorkomen. Echter is dat wel afhankelijk van de hellingshoek waar de zonnepanelen gemonteerd zijn. De meeste hagelbuien kunnen echter worden doorstaan. Regelmatig onderhoud is wel belangrijk om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Gelukkig worden de meeste zonnepanelen beschermd door een extra glaslaag. Deze glas-glastechniek zorgt ervoor dat hagelschade op zonnepanelen bijna niet voorkomt.

Maar wat als er wel hagelschade op zonnepanelen ontstaat? Kunt u dan aankloppen bij uw verzekeraar? Het antwoord is ‘ja’! Meestal valt dit namelijk onder de opstalverzekering. Zonnepanelen zijn namelijk nagelvast, wat inhoudt dat het wordt gezien als onderdeel van uw woning. Het is echter raadzaam om de polisvoorwaarden door te lezen. Hier staat beschreven of hagelschade op zonnepanelen daadwerkelijk vergoed wordt. Niet iedere verzekeraar dekt dit namelijk. In de regel is het echter wel meeverzekerd.

Energie besparen?

Wilt u graag minder betalen voor uw energierekening? Begrijpelijk! Gelukkig kunt u gemakkelijk energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Op basis van uw woonplaats + verbruik kunt u gemakkelijk berekenen hoeveel u kwijt bent aan jaarlijkse kosten.

Is hagelschade op zonnepanelen mogelijk?
10 (100%) 1 vote

The post Is hagelschade op zonnepanelen mogelijk? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Verwarming in de keuken: welke mogelijkheden zijn er? https://www.energietarieven.nl/verwarming-keuken-mogelijkheden/ Fri, 14 Sep 2018 06:14:15 +0000 https://www.energietarieven.nl/?p=984 De verwarming in de keuken is vaak iets anders geregeld dan in de rest van uw woning. Dat heeft ermee te maken dat er doorgaans ... Read more...

The post Verwarming in de keuken: welke mogelijkheden zijn er? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
De verwarming in de keuken is vaak iets anders geregeld dan in de rest van uw woning. Dat heeft ermee te maken dat er doorgaans geen ruimte is voor een grote verwarming. Vaak past er wel een kleine radiator en meestal is dit voldoende. Immers geven de kookplaten ook warmte af tijdens het koken.

Verwarming in de keuken: de mogelijkheden

Verwarming in de keuken is goed mogelijk. Soms is hier echter maatwerk voor nodig. Indien u niet voldoende ruimte heeft voor een simpele radiator, kunt u nog kiezen voor een van de twee volgende mogelijkheden: een verticale radiator of plintverwarming.

De verticale radiator

De verticale radiator heeft maar weinig ruimte nodig. Het kan dus min of meer in een hoekje worden weggestopt en dat is wel erg fijn in een kleine ruimte. Vaak zit het dus ook helemaal niemand in de weg. De warmteafgifte is echter net zo goed als bij een ‘normale radiator’. Het design ziet er bovendien vaak fraai uit en daarom is de verticale radiator ook echt een aanwinst voor uw keuken.

Plintverwarming

Wilt u helemaal niets meer doen met radiatoren? Dan kunt u ook kiezen voor plintverwarming. In de loze ruimtes kan dit geplaatst worden. Zo kunt u dit onder andere laten installeren onder uw keukenkastje. Plintverwarming ziet er erg modern uit en het wordt geplaatst in ruimtes waar u anders toch niets mee zou doen. Bovendien kan het vrijwel overal op worden aangesloten, zelfs op plekken waar cv-leidingen niet kunnen komen. Verwarming in de keuken is zodoende toch nog goed mogelijk.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u ook graag minder betalen voor uw energierekening? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energiemaatschappij. Als u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een forse welkomstbonus. Overstappen is gelukkig erg eenvoudig. U kunt simpelweg energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Hier kunt u uw postcode + huisnummer en verbruik invoeren. Op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. Vervolgens kunt u overstappen via de oranje knop. Vanaf dit punt duurt het nog slechts enkele minuutjes.

Verwarming in de keuken: welke mogelijkheden zijn er?
10 (100%) 1 vote

The post Verwarming in de keuken: welke mogelijkheden zijn er? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Een verwarming op zolder? https://www.energietarieven.nl/verwarming-zolder/ Wed, 12 Sep 2018 07:25:59 +0000 https://www.energietarieven.nl/?p=981 Een verwarming op zolder is niet in alle gevallen noodzakelijk. Dit is vaak alleen maar nodig wanneer de zolder wordt gebruikt als extra slaapkamer, studieplek ... Read more...

The post Een verwarming op zolder? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Een verwarming op zolder is niet in alle gevallen noodzakelijk. Dit is vaak alleen maar nodig wanneer de zolder wordt gebruikt als extra slaapkamer, studieplek of kantoorruimte. Een verwarming op zolder is in dat geval natuurlijk wel zo fijn: u kunt er dan gewoon lekker zitten gedurende de wintermaanden.

Verwarming op zolder

Als u verwarming op zolder wilt, is het belangrijk dat u de kamer aansluit op het verwarmingssysteem. Daarvoor heeft u een verwarming nodig. Mogelijk hangt er al een radiator op zolder en hoeft er in dat geval alleen maar een aansluiting te komen. Dat scheelt ook weer in de aanleg. Als dat namelijk niet het geval is, heeft u mogelijk ook nog weer langere buizen nodig.

Verwarming op zolder aansturen met een thermostaat

De nieuwe radiator op zolder wordt gekoppeld aan de cv-ketel. Als u werkt met een thermostaat, zal dat ervoor zorgen dat de radiator op zolder wordt aangestuurd. Op die manier kunt u een constante temperatuur aanhouden in uw woning. Daarmee bespaart u ook energie en dus geld.

Slimme thermostaat

Met behulp van een slimme thermostaat kunt u er zelfs voor zorgen dat de verwarming lager gaat wanneer u zich niet in de zolderruimte bevindt. Zo kunt u ook ontzettend eenvoudig energie besparen. Veel slimme thermostaten werken met behulp van een sensor. De temperatuur gaat dan automatisch lager wanneer u niet op zolder bent. Dat is natuurlijk erg fijn, want zodoende bespaart u ook weer flink op uw energierekening.

Nóg meer besparen?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u er ook voor kiezen om over te stappen van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt van energieleverancier, kunt u ook jaarlijks profiteren van een welkomstkorting. Energie vergelijken kan gelukkig erg gemakkelijk via ons handige vergelijkingssysteem. U kunt hier aangeven wat uw woonadres en verbruik is. Op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder in uw geval het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

Een verwarming op zolder?
10 (100%) 1 vote

The post Een verwarming op zolder? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Wat is bosgecompenseerd gas? https://www.energietarieven.nl/bosgecompenseerd-gas/ Wed, 05 Sep 2018 06:32:53 +0000 https://www.energietarieven.nl/?p=971 Bosgecompenseerd gas, ook wel bekend als CO2-gecompenseerd gas, wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer huishoudens kiezen voor duurzaam en daarmee wordt deze vorm van ... Read more...

The post Wat is bosgecompenseerd gas? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Bosgecompenseerd gas, ook wel bekend als CO2-gecompenseerd gas, wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer huishoudens kiezen voor duurzaam en daarmee wordt deze vorm van gas ook steeds vaker afgenomen. Toch blijft dit een fossiele brandstof, want het is namelijk niet echt groen. Wat is bosgecompenseerd gas dan precies?

Wat is bosgecompenseerd gas?

Bosgecompenseerd gas houdt in dat het aardgasverbruik wordt gecompenseerd met het aanplanten van bomen. Bomen zijn in staat om CO2 te gebruiken en vervangen dit door zuurstof. Daarmee wordt het CO2-verbruik feitelijk gecompenseerd naar nul. In principe heeft het zodoende dus geen negatief invloed op het klimaat. Bosgecompenseerd gas is geen groen gas, want dit is namelijk een vergisting van gft-afval of koeienmest. Dat kan helaas nog niet op grote schaal geproduceerd worden en daarmee is dit de meest gangbare tussenvorm.

De verschillen met regulier gas

Grijs gas is simpelweg aardgas. Veel gas wordt in Groningen geboord, bij de gasbel uit Slochteren. Een ander gedeelte wordt echter geïmporteerd uit het buitenland. Helaas raakt aardgas ontzettend snel op en is er daarmee dus ook een flinke schaarste. Bovendien heeft men er veel last van in de noordelijke provincie. Zo krijgt men regelmatig te maken met aardbevingen. Op termijn moet daar dus ook een andere oplossing voor gevonden worden. De verschillen tussen bosgecompenseerd gas en grijs gas is dat de afnemer van bosgecompenseerd gas de CO2-uitstoot compenseert. Andere gevolgen blijven echter hetzelfde. Men houdt last van aardbevingen in het noorden. Gelukkig worden het aantal boringen vermindert in Groningen en wordt er meer geïmporteerd uit het buitenland.

De verschillen met groen gas

Veel mensen denken dat bosgecompenseerd gas staat voor groen gas. Echter is groen gas net weer iet anders. Groen gas wordt namelijk niet gewonnen uit aardgas, maar uit duurzame bronnen. Zoals we hierboven al beschreven, kan dat bijvoorbeeld gft-afval of koeienmest zijn. Het kan ook rioolslib, bladeren of soms zelfs modder zijn. Al met al zijn het in ieder geval allemaal organische materialen.

De productie daarvan gebeurt helaas nog niet op grote schaal. Nog niet veel huishoudens kunnen daar dus van genieten. Het momenteel simpelweg te duur om dit op grote schaal te produceren. Gelukkig worden veel nieuwbouwwoningen niet meer aangesloten op het gasnetwerk. Deze woningen zijn namelijk voorzien van goede isolatie en diverse duurzame apparatuur. Dat zorgt ervoor dat warmte op een andere manier kan worden opgewekt. Hierbij kunt u denken aan een zonneboiler in combinatie met zonnepanelen.

Wilt u ook graag een groene energieleverancier?

Veel energieleveranciers bieden gelukkig bosgecompenseerd gas aan. De meeste energieleveranciers compenseren het gasverbruik echter niet zelf. Daarvoor kopen zij doorgaans certificaten. Door deze certificaten te kopen, zal een organisatie daarvoor bomen planten. Doorgaans worden deze bomen geplant in het buitenland. Als particulier kunt u deze certificaten overigens ook zelf aanschaffen.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u ook graag besparen op uw energierekening? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een flinke welkomstkorting. Gelukkig kunt u erg eenvoudig online energie vergelijken. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

Wat is bosgecompenseerd gas?
10 (100%) 1 vote

The post Wat is bosgecompenseerd gas? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Combiketel of toch een HR-combiketel? https://www.energietarieven.nl/combiketel-hrcombiketel/ Mon, 27 Aug 2018 07:00:33 +0000 https://www.energietarieven.nl/?p=957 Een combiketel zorgt ervoor dat er warm water in huis is. Daarmee kunt u dus warm douchen, maar kunt u ook de verwarming aanzetten of ... Read more...

The post Combiketel of toch een HR-combiketel? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Een combiketel zorgt ervoor dat er warm water in huis is. Daarmee kunt u dus warm douchen, maar kunt u ook de verwarming aanzetten of krijgt u warm water uit de kraan. Wat is er precies anders aan een HR-combiketel? U leest het in dit artikel.

Kiezen voor een combiketel of een HR-combiketel?

Een combiketel zorgt voor warm water in huis. Deze zorgt onder andere voor warm water voor de radiatoren of voor vloerverwarming, maar ook kunt u genieten van warm water onder de douche of in de keuken. Gezien de ketel deze beide ‘werkzaamheden’ kan uitvoeren, noemt men dit een combiketel. Oudere woningen zijn in sommige gevallen nog voorzien van een ketel voor de verwarming en beschikken over een aparte boiler voor het opwarmen van water.

In nieuwbouwwoningen kiest men echter steeds vaker voor een HR-combiketel. Deze modellen hebben namelijk een hoger rendement, waardoor u meer energie bespaart ten opzichte van een normale ketel.

Welke combiketels bestaan er?

Er zijn verscheidene combiketels waar u uit kunt kiezen. De verschillende modellen hebben namelijk een verschillend rendement en vermogen. Ook wordt er vaak nog onderscheid gemaakt tussen het type systeem. Het kan namelijk een voorraadvat of een doorstroomsysteem bevatten. Het doorstroomsysteem is te vergelijken met een geiser, maar zorgt deze ook voor opwarming van het water. Met een voorraadvat wordt het water warm gehouden. Dat zorgt er dus ook voor er altijd warm water beschikbaar is. U hoeft dus minder lang te wachten voordat de douche daadwerkelijk warm is. Wel zo fijn.

Combiketel of HR-combiketel: dit zijn de verschillen

Zoals gezegd worden de HR-combiketels doorgaans in nieuwbouwwoningen geplaatst. Deze modellen zijn veel energiezuiniger, waardoor u ontzettend veel kunt besparen op het gasverbruik. Bovendien zijn modellen stiller, vaak compacter en eveneens veiliger. Een gewone (combi)ketel staat min of meer altijd op stand-by. Dat geldt niet voor een HR-combiketel. Dat maakt het ook veel voordeliger.

Een HR-combiketel kunt u bovendien goed combineren met zonnepanelen of een warmtepomp. Daarmee kunt u veel onafhankelijker worden van uw energieleverancier. Voor veel huishoudens is dat natuurlijk een ontzettend prettig gevoel.

Helaas zijn er wel hoge kosten verbonden aan een HR-combiketel. Als u dit (nog) niet kunt betalen, kunt u als alternatief ook eentje huren. U hoeft dan niet direct zo’n groot bedrag te voldoen en u kunt wel genieten van de voordelen.

Kies het juiste formaat HR-combiketel

Als u op zoek gaat naar een HR-combiketel, is het belangrijk dat u kiest voor het juiste formaat. Het formaat kan worden uitgedrukt in debiet. Dat wil zeggen hoeveel water er per minuut warm gemaakt kan worden. Hoe hoger deze waarde is, hoe meer warm water u tegelijkertijd kunt gebruiken. Woont u alleen of heeft u een klein gezin? Dan is een lage debietwaarde vaak al voldoende. Heeft u daarentegen een groot gezin en maakt u vaak gezamenlijk gebruikt van warm water? Dan kan een groter model een aanrader zijn.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u graag minder betalen voor uw energierekening? Dan kunt u energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. In dit vergelijkingssysteem treft u altijd een overzicht van de actuele energietarieven. Voer bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan het systeem de energietarieven personaliseren. Overstappen duurt slechts enkele minuten en daarmee kunt u ontzettend veel geld besparen. Gemiddeld bespaart men namelijk 400 euro met een overstap. Wacht daarom niet langer en stap ook over.

Combiketel of toch een HR-combiketel?
10 (100%) 1 vote

The post Combiketel of toch een HR-combiketel? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
De thermostaat is kapot: wat nu? https://www.energietarieven.nl/thermostaat-kapot/ Thu, 23 Aug 2018 07:33:59 +0000 https://www.energietarieven.nl/?p=954 Het kan iedereen overkomen: de thermostaat is kapot. U heeft de verwarming aan staan, maar er komt gewoonweg geen warmte in huis. In principe kan ... Read more...

The post De thermostaat is kapot: wat nu? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Het kan iedereen overkomen: de thermostaat is kapot. U heeft de verwarming aan staan, maar er komt gewoonweg geen warmte in huis. In principe kan dit twee dingen betekenen: de cv-ketel is defect of thermostaat is kapot. Kunt u de thermostaat wel verzetten, maar gebeurt er niets? Dan kan het zijn dat de thermostaat niet goed (meer) is aangesloten op de cv-ketel. De thermostaat zal in dat geval opnieuw aangesloten moeten worden. Dat is overigens weinig werk voor een monteur.

Neem contact op met een installateur

Bent u zelf niet erg technisch? Of heeft u simpelweg geen verstand van kapotte thermostaten? Dan is het raadzaam om een installateur te bellen. Zorg er zelf voor dat u de thermostaat alvast uitzet. Daarmee voorkomt u dat u onnodig energie verspilt.

U kunt er echter ook eerst zelf naar kijken. Soms ligt de oplossing namelijk binnen handbereik. Controleer of alle draadjes nog goed vastzitten. Echter kan er natuurlijk meer aan de hand zijn en dan is het wel zo fijn als een expert het probleem kan oplossen. Zo weet u ook zeker dat alles goed geregeld wordt.

Goed onderhoud is ontzettend belangrijk

Onderhoud is ontzettend belangrijk. Dat geldt niet alleen voor de thermostaat, maar ook voor talloze andere elektronica in huis. Vaak kunt u daarom ook een onderhoudscontract afsluiten voor uw thermostaat. Op regelmatige basis worden alle thermostaten gecheckt. Ook krijgt u altijd hulp in het geval van een defecte cv-ketel. Daarmee voorkomt u verrassingen waar u niet op staat te wachten.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u graag geld besparen op uw energierekening? Dan kunt u ieder jaar overstappen van energieleverancier. Dat werkt gelukkig erg eenvoudig. U kunt namelijk energie vergelijken via ons vergelijkingssysteem. Voer bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

De thermostaat is kapot: wat nu?
10 (100%) 1 vote

The post De thermostaat is kapot: wat nu? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Wanneer gelden de daluren? https://www.energietarieven.nl/gelden-daluren/ Wed, 22 Aug 2018 07:16:01 +0000 https://www.energietarieven.nl/?p=950 Beschikt u thuis over een dubbele meter? Dan kunt u ook genieten van twee verschillende energietarieven. Wanneer gelden de daluren én wanneer gelden de normale ... Read more...

The post Wanneer gelden de daluren? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Beschikt u thuis over een dubbele meter? Dan kunt u ook genieten van twee verschillende energietarieven. Wanneer gelden de daluren én wanneer gelden de normale uren? U leest het in dit artikel.

De geschiedenis van daluren

In de jaren ’60 werden de daluren voor het eerst in het leven geroepen. Dat was niet zonder reden. Energieleveranciers wilde daarmee voorkomen dat er grote stroompieken zouden voorkomen in de centrales. Centrales konden in die tijd niet zomaar even omhoog of omlaag worden gezet. Overdag was de vraag groot, terwijl er maar weinig energie gebruikt werd gedurende de avond- en nachturen.

Elektriciteitscentrales werken vooral goed bij een gelijkmatig niveau. Energieleveranciers stonden toen voor een belangrijke taak: zij moesten het verbruik gelijkmatiger krijgen. Dat wilde zij stimuleren door de daluren te introduceren. Gedurende deze uren was energie veel goedkoper. Tegenwoordig zijn de elektriciteitsnetwerken veel beter bestand tegen de afnameniveaus. Het verschil in prijs tussen piekuren en daluren is daardoor ook flink afgenomen.

Wanneer gelden de daluren?

De daluren gelden op bijna alle belangrijke feestdagen in Nederland. Ook gedurende het weekend en de nachtelijke uren geldt het daltarief. In de provincies Noord-Brabant en Limburg kunt u al genieten van de daluren vanaf 21.00 uur tot de volgend ochtend 07.00 uur. Woont u in een andere provincie? Dan gaan de daluren pas om 23.00 uur in. Het daltarief in Limburg en Noord-Brabant is daarentegen ook iets hoger dan in de andere provincies. Veel maakt het dus ook niet uit.

Dubbele meter

U kunt alleen genieten van de daluren, indien u beschikt over een dubbele meter. Bovendien moet u ook aangeven dat u wilt kiezen voor het dubbeltarief. Echter is het natuurlijk nog belangrijk om uzelf de vraag te stellen: kan dit uit voor mij? Daarvoor kunt u deze formule gebruiken: gebruikt u minder dan 40 procent van uw stroom gedurende de daluren? Dan is het raadzaam om te kiezen voor het enkeltarief.

Beschikt u over een elektriciteitsmeter met een dubbel telwerk? Dan kunt u kiezen voor het dubbeltarief. In de meterkast kunt u gemakkelijk zien wat voor type meter u heeft. Een dubbele meter heeft altijd minimaal twee telwerken. In sommige gevallen zijn dat er zelfs vier (bijvoorbeeld wanneer u zonnepanelen heeft en wilt terugleveren aan het net).

Besparen op uw energierekening?

Wilt u altijd genieten van scherpe energietarieven? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Daarvoor kunt u gemakkelijk energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt erg eenvoudig: u voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan. Overstappen duurt vervolgens slechts enkele minuten en daar kunt u al gauw 450 euro op jaarbasis mee besparen. Wacht niet langer en stap ook over.

Wanneer gelden de daluren?
10 (100%) 1 vote

The post Wanneer gelden de daluren? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Wat is salderen? https://www.energietarieven.nl/salderen/ Thu, 16 Aug 2018 17:37:58 +0000 https://www.energietarieven.nl/?p=944 Steeds meer huishoudens kiezen voor zonnepanelen op de daken. Dat is voornamelijk voor eigen gebruik, maar wat als u nou meer opwekt dan dat u ... Read more...

The post Wat is salderen? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Steeds meer huishoudens kiezen voor zonnepanelen op de daken. Dat is voornamelijk voor eigen gebruik, maar wat als u nou meer opwekt dan dat u verbruikt? Wellicht heeft u weleens gehoord van salderen. Wat is salderen precies én hoe werkt dit?

Gelukkig gaat uw eigen opgewekte energie niet zomaar verloren. Overdag wordt de meeste energie opgewekt én meestal is men dan ook niet thuis. Deze opgewekte energie wordt gelukkig opgeslagen. Levert u meer terug aan het net dan dat u verbruikt? Dan kunt u een bedrag terugkrijgen. Dit staat ook wel bekend als de salderingsregeling.

Zomer versus winter

Gedurende de zomermaanden is er meer licht, waardoor u simpelweg ook meer energie opwekt. In de wintermaanden is dat echter niet zo. In deze maanden kan het juist voorkomen dat u onvoldoende stroom opwekt. Gelukkig wordt de energie opgeslagen. In de zomermaanden levert u vaak iets terug, terwijl u in de wintermaanden juist iets afneemt. Daarmee kunt u dus salderen.

Terugleververgoeding

Heeft u meer opgewekt dan dat u verbruikt heeft? Dan kunt u profiteren van de terugleververgoeding. Dit wordt terugbetaald door uw energieleverancier. Vaak is dit het kale leveringstarief. Dat is bedrag dat u betaalt per kWh stroom zonder energiebelasting, btw en netbeheerkosten. Daarmee gaat extra opgewekte energie dus nooit verloren.

Overstappen naar een groene energieleverancier?

Wilt u ook niet langer te veel betalen voor uw energierekening? Zorg er dan voor dat u ieder jaar overstapt van energieleverancier. Daarmee kunt u namelijk ontzettend veel geld besparen. Gelukkig werkt energie vergelijken erg eenvoudig: u voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in én op basis daarvan staat de goedkoopste energiemaatschappij bovenaan. Eventueel kunt u nog filteren op bepaalde randzaken, zoals duurzaamheid of type contract. Het is raadzaam om te kiezen voor eenjarig contract. U kunt dan namelijk ieder jaar weer overstappen én ieder jaar ook weer profiteren van een flinke welkomstkorting. Zo profiteert u altijd van scherpe energietarieven!

Wat is salderen?
10 (100%) 1 vote

The post Wat is salderen? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Een elektrische auto private leasen? https://www.energietarieven.nl/elektrische-auto-private-leasen/ Wed, 15 Aug 2018 09:03:23 +0000 https://www.energietarieven.nl/?p=940 Een auto leasen is tegenwoordig erg gebruikelijk. U kunt in een nieuwe auto rondrijden zonder daarvoor flink te investeren. Tegenwoordig kunt ook een elektrische auto ... Read more...

The post Een elektrische auto private leasen? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>
Een auto leasen is tegenwoordig erg gebruikelijk. U kunt in een nieuwe auto rondrijden zonder daarvoor flink te investeren. Tegenwoordig kunt ook een elektrische auto private leasen. Wilt u graag rijden in een elektrische auto, maar wilt u niet direct veel betalen voor een nieuwe auto? Dan kunt u een elektrische auto private leasen.

Wat is private lease?

Als u kiest voor private lease, hoeft u zelf geen auto te kopen. U sluit namelijk een abonnement af bij een leasemaatschappij. Iedere maand betaalt u een vast bedrag voor de auto. Voor dat bedrag heeft u niet alleen iedere maand de auto, maar ook zijn reparaties, wegenbelasting en de verzekering inbegrepen. In feite betaalt u dus alleen brandstof. In het geval van een elektrische auto is dat dus elektriciteit. De looptijd van een leaseabonnement is vaak minimaal twaalf maanden. Ook is er vaak een kilometerlimiet.

Voordelen elektrische auto private leasen

Er zijn verschillende voordelen waar u van kunt genieten, waaronder:

  • Weet u nog niet zeker of u in een elektrische auto wilt rijden? Dan kunt u natuurlijk overwegen om een jaartje te leasen. Bovendien kunt u de auto na de looptijd ook weer omruilen naar een nieuw model;
  • Soms is leasen voordeliger dan kopen. Immers moet u ook rekeninghouden met reparatiekosten en afschrijving van de auto;
  • De kosten van uw auto zijn erg overzichtelijk. U weet iedere maand precies waar u aan toe bent. Ook komt u nooit voor verrassingen te staan bij de garage.

Nadelen elektrische auto private leasen

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen aan het private leasen van een elektrische auto, namelijk:

  • Private lease hoeft niet altijd voordeliger te zijn. Beschikt u over voldoende spaargeld? Dan kan het vaak uit om een auto te kopen;
  • U heeft te maken met een bepaalde contractperiode. In principe moet u die gehele periode uitzitten. Tussendoor opzeggen kan vaak alleen tegen hoge kosten of met bijzondere redenen (baan verloren, scheiding etc.);
  • Private lease kan flink wat beperkingen hebben op de hoogte van uw hypotheek. Wilt u op korte termijn een hypotheek aanvragen? Dan is het verstandig dat u op dit moment niet kiest voor private lease.

Uw elektrische auto voordelig opladen?

U kunt een elektrische auto voordelig aan huis opladen met behulp van een eigen laadpaal. Als u dan ook nog eens een goedkope energiemaatschappij heeft, kunt u natuurlijk ontzettend veel besparen. Gelukkig kunt u gemakkelijk energie vergelijken via onze handige vergelijker. Dat werkt erg eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis van deze gegevens berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan. Overstappen duurt slechts enkele minuten! Daarmee kunt u tot wel 400 euro op jaarbasis besparen. Dat is snel verdiend.

Een elektrische auto private leasen?
10 (100%) 1 vote

The post Een elektrische auto private leasen? appeared first on Energietarieven.nl.

]]>